Ovarová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1214 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 50.7 mg
- Draslík 145.9 mg
- Vláknina 2579.7 mg
- Vitamín A 2579.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou hlavu pečlivě očistíme a opláchneme. Zalijeme ji vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření a pepř, cibuli, oloupaný a rozkrájený česnek a zvolna vaříme, až maso změkne.
-
2
Vývar scedíme hustým cedníkem, přidáme drcenou majoránku a pod poklicí vaříme zvolna nejméně 20 minut. Maso zbavíme kosti a nakrájíme na menší kostičky.
-
3
Kroupy pečlivě přebereme a propláchneme. V dostatečném množství mírně osolené vody je uvaříme doměkka, propláchneme je studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru z masa. Nakrájené maso k nim přidáme.
-
4
Nakonec vývar z masa mírně dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
5
Směs masa a krup vkládáme do polévky až při podávání.