Krupky se skopovým masem
Suroviny
- 250 g Krupky trhané
- 200 g Skopová plec
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 22 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 12.4 mg
- Draslík 252.1 mg
- Vláknina 3942.7 mg
- Vitamín A 3942.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky dobře propláchneme, vložíme na část rozehřátého oleje, osolíme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Osmahneme je na zbylém oleji, podlijeme trochou horké vody a dusíme 25 minut. Osolíme, přidáme zeleninovou směs a dusíme do změknutí.
-
3
Nakonec přimícháme krupky, utřený česnek, majoránku a worcester. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.