Kari omáčka s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 987.7 mg
  • Vláknina 5958 mg
  • Vitamín A 5958 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 122.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Přilijeme vývar, smetanu a vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Nakonec do omáčky přidáme oloupané, nastrouhané jablko, sůl, kari koření a vše krátce povaříme.

Komentáře k receptu