Ostrý zelný salát
Suroviny
- 700 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Houby čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 5 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 958.3 mg
- Vláknina 31450.2 mg
- Vitamín A 31450.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy.
-
2
Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí.
-
3
Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí.
-
4
Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet.