Kuřecí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 hrnek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 895.8 mg
  • Vláknina 19510.4 mg
  • Vitamín A 19510.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi rozpalte olej a tři minuty na něm opékejte cubulku, dokud nezměkne, pak na ni nasypte kari a chvilku všechno míchejte. Přidejte kousky kuřete, ze všech stran orestujte, osolte, opepřete, přidejte rýži a minutu opékejte.

  • 2

    Přilijte vývar. Až se zaščne vařit, ztlumte oheň a přikryjte pánev pokličkou. Po deseti minutách nasypte do pánve mraženou zeleninu, zamíchejte a na povrch nakonec dejte špenát. Pánev zakryjte a vařte aby rýže změkla a všechna voda zmizela. Jeslti voda zmizí dřív než rýže změkne, můžete jí ještě trochu přidat.

  • 3

    Hotový pilaf dobře promíchejte.

Komentáře k receptu