Kořeněná rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Anýz mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 443.1 mg
  • Vláknina 4373.2 mg
  • Vitamín A 4373.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně propláchneme a necháme ji okapat.

  • 2

    Na dvou lžících másla pražíme rýži, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme a dusíme.

  • 3

    Na zbylém másle usmažíme jemně nakrájenou cibuli a spolu s anýzem, hřebíčkem, kardamomem, kmínem a skořicí ji vmícháme do rýže. Dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu