Kořeněná rýže
Suroviny
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Anýz mletý
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 šálek Rýže loupaná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 14 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 443.1 mg
- Vláknina 4373.2 mg
- Vitamín A 4373.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži důkladně propláchneme a necháme ji okapat.
-
2
Na dvou lžících másla pražíme rýži, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme a dusíme.
-
3
Na zbylém másle usmažíme jemně nakrájenou cibuli a spolu s anýzem, hřebíčkem, kardamomem, kmínem a skořicí ji vmícháme do rýže. Dodusíme doměkka.