Rybí polévka s tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Cibule
- 600 g Platýz - filety
- 20 ml Likér anýzový
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar rybí
- 1 balení Směs 8 bylinek - mražená
- 3.5 polévková lžíce Olej sezamový
- 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 987.5 mg
- Vláknina 4705 mg
- Vitamín A 4705 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a rybu i okurku na 2-3min orestujeme. Přimícháme bylinkovou směs, nakrájený česnek a cibuli. Přilijeme rybí vývar a poté do polévky přidáme sardelovou pastu. Mícháme dokud se pasta nerozpustí. Dochutíme sójovou omáčkou a anýzovkou. Na mírném ohni zvolna vaříme cca 10min.
-
3
Tofu nakrájíme na kostičky a zhruba 3minuty před dokončením je přidáme do polévky. Polévku rozdělíme do šálků a můžeme podávat.