Rybí polévka s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Cibule
  • 600 g Platýz - filety
  • 20 ml Likér anýzový
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • 1 balení Směs 8 bylinek - mražená
  • 3.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 987.5 mg
  • Vláknina 4705 mg
  • Vitamín A 4705 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a rybu i okurku na 2-3min orestujeme. Přimícháme bylinkovou směs, nakrájený česnek a cibuli. Přilijeme rybí vývar a poté do polévky přidáme sardelovou pastu. Mícháme dokud se pasta nerozpustí. Dochutíme sójovou omáčkou a anýzovkou. Na mírném ohni zvolna vaříme cca 10min.

  • 3

    Tofu nakrájíme na kostičky a zhruba 3minuty před dokončením je přidáme do polévky. Polévku rozdělíme do šálků a můžeme podávat.

Komentáře k receptu