Lilek v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Feferony
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 597 mg
  • Vláknina 11135.8 mg
  • Vitamín A 11135.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky upečeme nasucho v troubě, oloupeme je a rozmačkáme.

  • 2

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekané feferonky, utřený česnek a kmín. V jogurtu rozšleháme kari koření.

  • 3

    Lilky vložíme na osmaženou směs, mírně osolíme a zalijeme okořeněným jogurtem. Na mírném ohni ještě chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme k rýžovým a zeleninovým pokrmům.

Komentáře k receptu