Hrozinková mrkev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 600 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 362 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 201.1 mg
  • Vláknina 11072.2 mg
  • Vitamín A 11072.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrozinky namočíme do vlažné vody asi na 30 minut.

  • 2

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme ji na rozehřáté máslo a přidáme okapané hrozinky, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou, až je mrkev měkká. Podle potřeby podlijeme.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu