Makrela po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 264 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 934.4 mg
  • Vitamín A 934.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a dobře je rozetřeme s máslem, citronovou šťávou, zázvorem, kmínem, hřebíčkem a solí. Makrely očistíme, naplníme připravenou směsí a trochu je směsí potřeme i na povrchu. Každou porci zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu