Makrela po indicku
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Makrela obecná
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 56 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 264 mg
- Draslík 77.9 mg
- Vláknina 934.4 mg
- Vitamín A 934.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a dobře je rozetřeme s máslem, citronovou šťávou, zázvorem, kmínem, hřebíčkem a solí. Makrely očistíme, naplníme připravenou směsí a trochu je směsí potřeme i na povrchu. Každou porci zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.