Karí po muslimsku
Suroviny
- 100 g Kokos - mletý (Kopra)
- 600 g Hovězí maso zadní
- 50 g Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 6 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 37 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 94.7 mg
- Draslík 455.5 mg
- Vláknina 17609 mg
- Vitamín A 17609 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky. Strouhaný kokos rozvaříme v mléce. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji.
-
2
Na cibuli vložíme připravené maso, kokos s mlékem a osolíme. Chvíli dusíme, přidáme česnek, petržel, koření a nakrájené brambory. Dusíme dále doměkka. Podle potřeby podléváme.
-
3
Nakonec pokrm zakapeme citronovou šťávou.