Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Vepřová kýta
  • 150 g Šalotka
  • 140 g Nudle vaječné
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Vinné listy
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 148.4 mg
  • Draslík 724 mg
  • Vláknina 15046.5 mg
  • Vitamín A 15046.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností.

  • 2

    Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min.

  • 4

    Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou.

Komentáře k receptu