Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 350 g Vepřová kýta
- 150 g Šalotka
- 140 g Nudle vaječné
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 2 ks Vinné listy
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 22 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 148.4 mg
- Draslík 724 mg
- Vláknina 15046.5 mg
- Vitamín A 15046.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností.
-
2
Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme.
-
3
V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min.
-
4
Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou.