Myslivecké maso

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 100 g Anglická slanina
  • 80 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 4 špetka Zázvor mletý
  • 2 špetka Jalovec
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 0.5 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 480.4 mg
  • Vláknina 1110.5 mg
  • Vitamín A 1110.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem.

  • 2

    Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny.

  • 4

    V pánvi na másle podusíme žampiony.

  • 5

    Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem.

  • 6

    Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí.

Komentáře k receptu