Myslivecké maso
Suroviny
- 200 g Hovězí svíčková
- 100 g Anglická slanina
- 80 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 120 g Žampiony čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vepřové kotlety
- 4 špetka Zázvor mletý
- 2 špetka Jalovec
- 2 špetka Tymián sušený
- 0.5 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 26 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 480.4 mg
- Vláknina 1110.5 mg
- Vitamín A 1110.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem.
-
2
Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
-
3
Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny.
-
4
V pánvi na másle podusíme žampiony.
-
5
Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem.
-
6
Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí.