Krušnohorské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 2 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 891.9 mg
- Vláknina 36596.4 mg
- Vitamín A 36596.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme zelí, nakrájíme na kousky jablko bez jader a vše vložíme do hrnce.
-
2
Přidáme sůl, cukr, ocet, šťávu a kůru z pomeranče, sáček s kořením a vše promícháme. Upěchujeme (stlačíme) vařečkou nebo rukou a necháme uležet 1 hodinu.
-
3
Nakrájíme na kolečka cibuli, necháme ji na rozpáleném husím sádle zesklovatět a přidáme do hrnce.
-
4
Promícháme, přilijeme víno a 15 minut dusíme. Pak odstraníme sáček s kořením.
-
5
Nastrouháme najemno bramboru, přidáme do zelí a opět vaříme dalších 15 minut.