Omáčka Madeira

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Šunka dušená
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno madeira
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 1119 mg
  • Vláknina 45590.5 mg
  • Vitamín A 45590.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme šunku, mrkev, půlku petržele a stroužek česneku. Vše osmažíme do červena na másle v pánvi.

  • 2

    Za stálého míchání zapražíme moukou a vmícháme hovězí vývar a víno. Přidáme 8 kuliček pepře.

  • 3

    Necháme vařit asi 30 minut, potom z povrchu omáčky odstraníme omastek a přecedíme.

Komentáře k receptu