Bramborové noky s cibulovou marmeládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 23 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 684.8 mg
- Vláknina 13725 mg
- Vitamín A 13725 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nejprve uvaříme v mírně osolené vodě.
-
2
Mezitím připravíme marmeládu.Cibuli nahrubo nasekáme a lehce, 2-3min orestujeme na polovině rozpáleného oleje. Zalijeme octem, přidáme cukr, nastrouhaný zázvor, 400ml vody a cca 20min podusíme.
-
3
Brambory oloupeme, rozmačkáme a zpracujeme s moukou, strouhankou, vejcem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do dlouhých válečků, ty nakrájíme na kousky dlouhé cca 2cm, vidličkou je zmáčkneme a vytvoříme noky. Uvaříme v mírně osolené vodě. Slijeme ve chvíli, kdy vyplavou k povrchu.
-
4
Rozdělíme na talíře, ochutíme zbylým olejem a marmeládou a ihned podáváme.