Bramborové noky s cibulovou marmeládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Zázvor celý
  • 250 g Cibule červená
  • 80 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 684.8 mg
  • Vláknina 13725 mg
  • Vitamín A 13725 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nejprve uvaříme v mírně osolené vodě.

  • 2

    Mezitím připravíme marmeládu.Cibuli nahrubo nasekáme a lehce, 2-3min orestujeme na polovině rozpáleného oleje. Zalijeme octem, přidáme cukr, nastrouhaný zázvor, 400ml vody a cca 20min podusíme.

  • 3

    Brambory oloupeme, rozmačkáme a zpracujeme s moukou, strouhankou, vejcem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do dlouhých válečků, ty nakrájíme na kousky dlouhé cca 2cm, vidličkou je zmáčkneme a vytvoříme noky. Uvaříme v mírně osolené vodě. Slijeme ve chvíli, kdy vyplavou k povrchu.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, ochutíme zbylým olejem a marmeládou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu