Jehněčí guláš s rajčaty a paprikami
Suroviny
- 5 g Petržel - nať
- 750 g Jehněčí plec
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 5 ks Rajčata
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1148.7 mg
- Vláknina 8915.3 mg
- Vitamín A 8915.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso a opečeme je po všech stranách. Maso vyjmeme.
-
2
V tuku po opékání osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a když se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme ji. Zalijeme vývarem, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme do poloměkka.
-
3
Přidáme na kroužky nakrájené papriky zbavené semen a dále dusíme. Asi po 15 minutách přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.
-
4
Při podávání pokrm posypeme nasekanou petrželkou.