Kuřecí steak s pórkem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 5 g Zázvor mletý
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 150 ml Víno červené
- 1 ks Pórek
- 1 ks Fenykl obecný
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 871.9 mg
- Vláknina 7939 mg
- Vitamín A 7939 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme kuřecí řízky a dáme je do vyhřáté pánve se suchým sendvičovým dnem.
-
2
Maso opepříme, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a plátky zázvoru, přidáme sójovou omáčku a zasypeme nakrájenou zeleninou. Poté přidáme sušená rajčata, která jsme na pár minut ponořili do vína.
-
3
Nemícháme a podáváme.