Vinná kari omáčka
Suroviny
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 141.2 mg
- Vláknina 3052.4 mg
- Vitamín A 3052.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a oloupané, na kousky nakrájené jablko, zbavené jádřince vložíme spolu s máslem do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 7 minut.
-
2
Zaprášíme hladkou moukou a kari kořením, zamícháme a podlijeme vývarem a vínem.
-
3
Omáčku rozšleháme metlou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou povaříme 5-10 minut.