Bublanina s třešněmi
Suroviny
- 500 g Třešně
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 0.45 hrnek Cukr krupice
- 0.5 hrnek Olej stolní
- 1 hrnek Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 31 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 246.2 mg
- Vláknina 4298.8 mg
- Vitamín A 4298.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 838.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celá vejce smícháme s cukry, přimícháme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva.
-
2
Těsto nalijeme na vymazaný plech a poklademe třešněmi.
-
3
Smícháme suroviny na drobenku a posypeme bublaninu.
-
4
Pečeme na 150 stupňů.