Sekaná pečeně bez housky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 204.3 mg
  • Draslík 50.5 mg
  • Vláknina 207.8 mg
  • Vitamín A 207.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso na strojku dvakrát umeleme, polijeme vlažným mlékem a necháme asi 15 minut vsáknout.

  • 2

    Potom přidáme mouku, sůl, pepř, vejce ušlehaná do pěny a nasekanou petrželku. Vše propracujeme, až je směs hladká.

  • 3

    Podlouhlou formu silně vymastíme sádlem, naplníme směsí a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu