Hovězí sekaná s ovesnými vločkami
Suroviny
- 500 g Hovězí libové
- 50 g Ovesné vločky
- 80 g Rozinky tmavé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 90.2 mg
- Draslík 384.4 mg
- Vláknina 2529.7 mg
- Vitamín A 2529.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme půl kg libového předního hovězího masa, nastrouháme středně velkou cuketu, oloupeme a ustrouháme cibuli, nasekáme petrželku, umeleme pepř a ušleháme vejce.
-
2
V míse smícháme mleté maso s nastrouhanou cuketou, cibulí, ušlehaným vejcem a citrónovou šťávou, přidáme ovesné vločky, petrželku, pepř, majoránku, rozinky a citrónovou kůru, přilijeme neslazené nízkotučné kondenzované mléko a vše důkladně promícháme.
-
3
Promíchanou směsí naplníme formu o rozměrech 25x10 cm a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme sekanou 35-40 minut, potom ji vyklopíme a necháme 5 minut odpočinout.
-
4
Potom sekanou naporcujeme a servírujeme.