Karbanátky s olomouckými tvarůžky
Suroviny
- 100 g Sýr Tvarůžky
- 100 g Strouhanka
- 500 g Vepřové maso mleté
- 10 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 32 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 453.1 mg
- Vláknina 1582.3 mg
- Vitamín A 1582.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do mísy a zapracujeme do něj vodu. Poté promícháme s česnekem utřeným se solí, rozšlehaným vejcem a ostatními surovinami.
-
2
Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky. Na jednu položíme kolečko olomouckého tvarůžku a přikryjeme druhou placičkou. Okraje masa stiskneme, vytvarujeme karbanátek a obalujeme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.
-
3
Karbanátky po obou stranách smažíme na rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova.