Karbanátky s feta sýrem
Suroviny
- 800 g Maso mleté - mix
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 100 g Sýr Feta
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Řecký jogurt
- 200 ml Voda pitná
- 5.34 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurky
- 2 ks Žemle tuková
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 63 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 440.9 mg
- Vláknina 5405.1 mg
- Vitamín A 5405.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tzatziki omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme okurku. V sítu ji osolíme a necháme okapat, poté ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. V míse promícháme okurku s česnekem, který jsme utřeli se solí, citronovou šťávou, pepřem, jogurtem a jemně posekanými lístky máty. Pečlivě promícháme a necháme pod fólií vychladit.
-
2
Na karbanátky namočíme pokrájené rohlíky do vody, oloupeme česnek, cibuli a jemně nakrájíme. Petrželovou nať drobně posekáme, sušená rajčata pokrájíme, feta sýr rozdrobíme.
-
3
Cibuli s česnekem orestujeme na olivovém oleji a necháme zchladnout.
-
4
V míse promícháme maso s vymačkanými rohlíky, rozšlehaným vejcem, petrželkou, solí, pepřem, rajčaty, sýrem a osmaženou cibulí s česnekem. Masu pečlivě promícháme.
-
5
Z hmoty tvoříme karbanátky, obalíme obou stran v hladké mouce a na mírném plameni pomalu po obou stranách smažíme v oleji.