Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 120 g Cibulka jarní
  • 450 g Červená řepa sterilovaná
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 3.6 ml Olej olivový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 90 ml Majonéza
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 223.2 mg
  • Draslík 1193.8 mg
  • Vláknina 14899.2 mg
  • Vitamín A 14899.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a cibulku očistíme, rozkrájíme na malé kousky. Maso smícháme s vejci, cibulí, moukou a mlékem, osolíme a opepříme. Ze masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků.

  • 2

    Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, smícháme s majonézou, cibulkou, hořčicí a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme na pánvi, osmažíme na něm do zlatova karbanátky, které poté servírujeme s bramborovým salátem a oblohou z červené řepy.

Komentáře k receptu