Lín pečený na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1.5 kg Lín
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 65048 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 264.7 mg
  • Vláknina 13480.7 mg
  • Vitamín A 13480.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Abychom odstranili z lína snáz šupiny, ponoříme ho na půl minuty do vařicí vody. Následně odstraníme šupiny, vykucháme, odřízneme hlavu, opláchneme, maso osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Líny posypeme trochou kmínu a upečeme na rozehřátém másle na každé straně 6 minut a odložíme na nahřátou mísu. V másle od pečení osmahneme nasekanou petrželovou nať, podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme, šťávu necháme zhoustnout a podáváme k rybě s vařenými bramborami a saláty.

Komentáře k receptu