Sicilská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Zelenina kořenová
  • 20 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 62.6 mg
  • Draslík 932.5 mg
  • Vláknina 10615 mg
  • Vitamín A 10615 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

  • 2

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.

  • 3

    Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a dáme upéci. Přidáme omytou, očištěnou, na nudličky nakrájenou a uvařenou zeleninu, promícháme s olejem a necháme chvíli v troubě. Pokrm osolíme.

  • 4

    Při podávání dáváme brambory se zeleninou doprostřed talířů, přes ně plátek masa, přelijeme vše šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu