Kapr smažený ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 352.8 mg
- Vláknina 777 mg
- Vitamín A 777 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme.
-
2
Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé mouky a trošky oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
-
3
Po usmažení kapra ihned podáváme.