Ryba na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Šalotka
  • 500 g Filé rybí
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Hořčice v prášku
  • 6 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 494.8 mg
  • Vláknina 574.4 mg
  • Vitamín A 574.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a cca 5-6min orestujeme šalotky nakrájené na kostičky.

  • 2

    Přidáme ocet, rybí vývar, rozdrobený bobkový list, hřebíček, zázvor, hořčici, pepř, tymián, drcené sušené chilli papričky, ochutíme solí a cukrem. Na mírném ohni opékáme 6-8min.

  • 3

    Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ve škrobové moučce. Přidáme k cibuli a na mírném ohni zvolna 5-6min podusíme.

  • 4

    Rybu podáváme horkou, s omáčkou.

Komentáře k receptu