Dušený králík s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Králičí maso
  • 10 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 901.8 mg
  • Vláknina 3387.7 mg
  • Vitamín A 3387.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého králíka rozdělíme na porce, opečeme na rozpáleném sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku oříšku. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom přidáme okapaný hrášek a ještě podusíme.

  • 3

    Nakonec zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou a krátce podusíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, s rýží nebo s noky.

Komentáře k receptu