Vepřové maso na mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.75 kg Vepřové maso libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 175.6 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4772.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme a opepříme nejlépe den předem.

  • 2

    V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme dozlatova. Maso zalijeme téměř celé mlékem a pod poklicí zvolna dusíme.

  • 3

    Když maso změkne, má být mléko husté jako smetana a zbarvené šťávou z masa do zlatožluta. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.

Komentáře k receptu