Krokety ze syrového uzeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 98705 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 215.5 mg
  • Draslík 189 mg
  • Vláknina 6128.7 mg
  • Vitamín A 6128.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené syrové maso nakrájíme na menší kostky a umeleme.

  • 2

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem nebo vývarem, vymícháme dohladka a svaříme na husto. Jíšku necháme polo vychladnout. Následně přimícháme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať, uzené namleté maso, okořeníme a dle potřeby přisolíme. Na závěr zahustíme strouhanou houskou.

  • 3

    Prkénko posypeme strouhanou houskou nebo moukou a tvoříme na něm ze směsi krokety. Poté je obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhané housce a smažíme na rozpáleném tuku.

  • 4

    Usmažené krokety pokládáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.

  • 5

    Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, luštěninové kaše a saláty, dušený hrášek nebo bramborový salát.

Komentáře k receptu