Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 688 mg
  • Vláknina 3818.8 mg
  • Vitamín A 3818.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou.

  • 2

    Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule.

Komentáře k receptu