Hovězí s ústřičnou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí zadní vařené
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 3 polévková lžíce Ořechový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 101.8 mg
- Vláknina 1986.3 mg
- Vitamín A 1986.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.
-
2
Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.
-
3
Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.