Bažantí prsa se ciderem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 40 g Slanina anglická
  • 370 ml cider strongbow dry
  • 2 ks Bažantí prsa
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 100.6 mg
  • Vláknina 1872 mg
  • Vitamín A 1872 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme.

  • 2

    Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé).

  • 3

    Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou.

  • 4

    Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat.

  • 5

    Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C.

Komentáře k receptu