Bažantí prsa se ciderem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 100.6 mg
- Vláknina 1872 mg
- Vitamín A 1872 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme.
-
2
Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé).
-
3
Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou.
-
4
Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat.
-
5
Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C.