Pikantní kuličky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 40 g Celer bulvový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 2 polévková lžíce Smetana
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl
  • 0.07 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 160.7 mg
  • Vláknina 2860.9 mg
  • Vitamín A 2860.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno. V míse promícháme jemně mleté maso s cibulí, celerem i ostatními surovinami. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvoříme malé kuličky, ty poprášíme moukou a smažíme na sádle ze všech stran do zlatova.

Komentáře k receptu