Jehněčí na zeleném pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 150 g Paprika zelená
  • 150 g Paprika červená
  • 150 g Paprika žlutá
  • 10 g Kari
  • 5 g Koření pěti vůní
  • 40 g Pepř zelený mletý
  • 80 ml Olej sezamový
  • 125 ml Vývar jehněčí
  • 10 ks List pepřovník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 277.7 mg
  • Vláknina 5079.5 mg
  • Vitamín A 5079.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1188.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a jehněčí maso nakrájené na nudličky opečeme ze všech stran na prudkém ohni asi 3 minuty. Posypeme kari a kořením pěti vůní, vyjmeme a uchováme v teple.

  • 2

    Na výpeku v pánvi osmahneme papriky nakrájené na proužky, přidáme zelený pepř, podlijeme vývarem a necháme 3 minuty dusit. Vrátíme zpět maso, vmícháme nasekané pepřové listy a ještě 4 minuty podusíme.

Komentáře k receptu