Mleté hovězí řízky s plátky sýra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 171.8 mg
- Draslík 559.2 mg
- Vláknina 993.1 mg
- Vitamín A 993.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a následně z hmoty tvarujeme tenčí řízky. Mezi dva řízky vložíme plátek sýra, pevně přitiskneme okraje, aby sýr nevytekl a obalíme ve strouhance. Řízky z obou stran smažíme na sádle do zlatova.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 02.08.2015 18:25:08
Smažené placičky s chutí přírodního hovězího masa, nejlepší je z krku a mleté doma. Podobné placičky spíš peču, cca 11 - 12 minut při 185 °C, podle velikosti a tloušťky masa. Připadají mi šťavnatější. Doporučuji dělat opravdu hodně tenké řízky, při smažení se "stáhnou". Maso můžeme ochutit různým kořením nebo přidat např. jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Odpovědět