Telecí řízky se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 382.1 mg
  • Draslík 699.2 mg
  • Vláknina 734 mg
  • Vitamín A 734 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  • 2

    V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit.

  • 3

    Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu