Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 50 g Petržel - nať
  • 100 g Majonéza
  • 675 g Telecí hřbet
  • 75 ml Víno bílé
  • 75 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Ančovičky konzervované
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 2361 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 238.8 mg
  • Draslík 1186.7 mg
  • Vláknina 6260.8 mg
  • Vitamín A 6260.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C.

  • 2

    Do pánve vlijeme olej, vložíme na něj telecí maso a osmahneme ho ze všech stran.

  • 3

    Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev krájíme na kousky. Řapíkatý celer rozkrájíme teké na kousky.

  • 4

    Do pekáče vložíme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, na zeleninu navrstvíme maso. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme péct 60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme maso vychladnout. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu.

  • 5

    Šťávu z pečení přecedíme přes síto, zeleninu odstraníme a přecezenou šťávu ponecháme na zředění omáčky.

  • 6

    Přichystáme omáčku: do mixéru vložíme tuňáka (vyjmeme z oleje), přidáme ančovičky, citronovou šťávu a kapary, vše rozmixujeme do hladka. Přidáme majonézu a rozředíme 5 - 6 lžícemi šťávy z pečení.

  • 7

    Telecí vyjmeme z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Maso rozkrájíme a přelijeme omáčkou. Polovinu citronu pokrájíme na plátky a ozdobíme jimi maso. Posypeme nadrobno sekanou petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu