Tuňákový salát s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 10 g Zázvor celý
  • 200 g Sýr Feta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 271.3 mg
  • Draslík 339.1 mg
  • Vláknina 4250 mg
  • Vitamín A 4250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu na obalu připravíme rýži. Vejce uvaříme na tvrdo, rajčata rozpůlíme. Do mísy vložíme tuňáka (bez oleje) a přidáme na kostičky pokrájený sýr s spolu s nadrobno nakrájenou cibulí.

  • 2

    Do mísy přidáme rajčata, rýži, strouhaný zázvor, provensálské koření a vše důkladně promícháme. Na konec už jen rozdělíme na talíře, položíme na salát oloupané vejce a podáváme.

Komentáře k receptu