Treska s krevetami a se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Treska aljašská
  • 60 g Mouka kukuřičná
  • 75 g Sýr Čedar
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 781.1 mg
  • Vláknina 5864.2 mg
  • Vitamín A 5864.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát opláchneme a necháme odkapat. Poté do máslem vymazané zapékací mísy vytvoříme vrstvu ze špenátu, na kterou položíme tresku a krevety.

  • 2

    V hrnci smícháme mléko s moukou a důkladně vše zamícháme. Postupně ohříváme, dokud nevznikne hustá směs. Poté přimícháme sýr, cibulku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy.

  • 3

    Vše posypeme strouhankou, dáme do trouby a na 180°C pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu