Treska s krevetami a se špenátem
Suroviny
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Treska aljašská
- 60 g Mouka kukuřičná
- 75 g Sýr Čedar
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 4 g Máslo čerstvé
- 600 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 12 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 781.1 mg
- Vláknina 5864.2 mg
- Vitamín A 5864.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát opláchneme a necháme odkapat. Poté do máslem vymazané zapékací mísy vytvoříme vrstvu ze špenátu, na kterou položíme tresku a krevety.
-
2
V hrnci smícháme mléko s moukou a důkladně vše zamícháme. Postupně ohříváme, dokud nevznikne hustá směs. Poté přimícháme sýr, cibulku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy.
-
3
Vše posypeme strouhankou, dáme do trouby a na 180°C pečeme 15 minut.