Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 300 ml Sójový jogurt bílý
- 250 ml Sójový jogurt bílý
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 10 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1148 mg
- Vláknina 5283 mg
- Vitamín A 5283 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme. Pražíme 2 minuty, než se začne uvolňovat vůně, poté sesypeme z pánve a necháme vychladnout.
-
2
Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.
-
3
Do větší skleněné mísy vložíme sójový jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny, osolíme. Vložíme porce ryby a potřeme je marinádou.
-
4
Ryby necháme přes noc marinovat.
-
5
Troubu předehřejeme na 220 °C.
-
6
Z marinády vyndáme kusy ryby a osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci. Ryby podáváme s omáčkou raita.