Těstoviny Penne s vařeným lososem
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
- 600 g Losos - filety
- 400 g Těstoviny penne
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 1.5 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 27 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 571.4 mg
- Vláknina 8321.8 mg
- Vitamín A 8321.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron důkladně omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr omyjeme, okapaný nasekáme na jemno. Porce lososa omyjeme studenou vodou.
-
2
Ve větší pánvi rozpustíme třetinu másla, přilijeme víno, vložíme do ní jemně nasekaný kopr a plátky citronu, mírně opepříme, osolíme. Do pánve vložíme porce ryby, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
-
3
Měkké porce lososa opatrně vyjmeme z pánve, stáhneme z nich kůži, odstraníme větší kosti a maso dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V menší pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přimícháme mouku a připravíme si světlou jíšku. K ní přimícháme mléko a 5 lžic tekutiny z pánve, ve které jsme vařili maso. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti opepříme, osolíme a necháme 5 - 10 minut vařit, až zhoustne.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme, promícháme s olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Přidáme k nim lososa, vše přelijeme omáčkou a podáváme.