Těstoviny Penne s vařeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 600 g Losos - filety
  • 400 g Těstoviny penne
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 571.4 mg
  • Vláknina 8321.8 mg
  • Vitamín A 8321.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron důkladně omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr omyjeme, okapaný nasekáme na jemno. Porce lososa omyjeme studenou vodou.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpustíme třetinu másla, přilijeme víno, vložíme do ní jemně nasekaný kopr a plátky citronu, mírně opepříme, osolíme. Do pánve vložíme porce ryby, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

  • 3

    Měkké porce lososa opatrně vyjmeme z pánve, stáhneme z nich kůži, odstraníme větší kosti a maso dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V menší pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přimícháme mouku a připravíme si světlou jíšku. K ní přimícháme mléko a 5 lžic tekutiny z pánve, ve které jsme vařili maso. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti opepříme, osolíme a necháme 5 - 10 minut vařit, až zhoustne.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme, promícháme s olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Přidáme k nim lososa, vše přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu