Pečený kapr se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 140 g Cibule
- 850 g Kapr obecný
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 46 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 219.3 mg
- Draslík 850.2 mg
- Vláknina 3221 mg
- Vitamín A 3221 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce a nasolíme. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Cibuli nakrájíme nadrobno. V misce promícháme moukou se sladkou paprikou a ve směsi obalíme porce kapra.
-
2
Kapra z obou stran osmažíme na másle a rybu i s výpekem přeložíme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 6 minut.
-
3
V mezičase v rendlíku zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, promícháme a zašleháme smetanu. Na mírném plameni povaříme 3 minuty a přecedíme do čistého rendlíku.
-
4
V mezičase na suché pánvi opečeme papriky, přeložíme na plech a pečeme při 180 °C zhruba 8 minut.
-
5
Rybu podáváme s paprikou a smetanovou omáčkou.