Jehněčí směs pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 25.3 mg
- Vláknina 1456 mg
- Vitamín A 1456 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 950.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky (8-12ks na porci).
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme maso, krátce je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a za stálého míchání znovu osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
-
3
Zhruba po 20 minutách dušení přidáme očištěný celer a mrkev nakrájené na malé hranolky, rajčatový protlak a česnek utřený se solí.
-
4
Vše dodusíme doměkka.