Závitky z bažantích prsou se šalvějí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Šalvěj čerstvá
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 850 g Bažantí prsa
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 27.9 mg
  • Draslík 689.7 mg
  • Vláknina 8060 mg
  • Vitamín A 8060 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa z bažanta naklepeme, posypeme kořením na zvěřinu, zakapeme sherry, poklademe lístky šalvěje a plátky slaniny.

  • 2

    Bažantí prsa svineme do závitků, sepneme a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté závitky vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 6 minut. Závitky vyjmeme, zbavíme jehel a držíme na teple.

  • 3

    Do výpeku vmícháme mouku, osmažíme, poté rozředíme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo, zbylé sherry a promícháme.

  • 4

    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu