Bažant na žampionech s husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Bažant obecný
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 100 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 g Nové koření celé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Játra husí
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1721 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 405.1 mg
  • Draslík 909.5 mg
  • Vláknina 2081 mg
  • Vitamín A 2081 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného bažanta protkneme a naplníme slaninou, osolíme vevnitř i na povrchu a pevně svážeme provázkem. V pekáči osmahneme na 50g másla cibuli nasekanou nadrobno, na tento základ vložíme bažanta a opečeme z každé strany. Přidáme nové koření, pepř a nožičky z žampionů, které použijeme na omáčku. Zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při střední teplotě asi 30 minut.

  • 2

    Zatím žampiony a husí játra nakrájené na plátky opečeme na zbylém másle, zalijeme vínem a krátce podusíme, hotové osolíme.

  • 3

    Upečené bažanty vyjmeme a naporcujeme, šťávu scedíme a smícháme s játry a žampiony. Podáváme porci bažanta ozdobenou plátky jater a žampionů, přelitou sosem.

Komentáře k receptu