Vepřové medailonky na borůvkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 5 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 827.1 mg
- Vláknina 1245.8 mg
- Vitamín A 1245.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme a necháme v oleji alespoň 30 minut marinovat.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce opečeme z obou stran. Pak maso dáme na kraj pánve, v oleji orestujeme povidla, přisypeme borůvky, přilijeme víno, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme, maso opět rozprostřeme po pánvi a přikryté dusíme doměkka.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.