Vepřové medailonky na borůvkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 g Povidla švestková
  • 150 g Kompot borůvkový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 0.16 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 827.1 mg
  • Vláknina 1245.8 mg
  • Vitamín A 1245.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme a necháme v oleji alespoň 30 minut marinovat.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce opečeme z obou stran. Pak maso dáme na kraj pánve, v oleji orestujeme povidla, přisypeme borůvky, přilijeme víno, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme, maso opět rozprostřeme po pánvi a přikryté dusíme doměkka.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu