Kotlety v bramboráku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 6 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1753 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 942.8 mg
  • Vláknina 11081.5 mg
  • Vitamín A 11081.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety nakrojíme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.

  • 2

    Oloupané brambory nastrouháme na jemnějším struhadle, přidáme vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, případně zředíme trochou mléka. Na pánvi rozpálíme sádlo a naběračkou nalijeme část těsta, položíme opečenou kotletu a zalijeme další várkou těsta. Opečeme dozlatova, obrátíme a opečeme z druhé strany. Takto zpracujeme všechno těsto a kotlety. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu